You are here

Haptic-sisustusratkaisu: Puulajit puhuvat

Haptic on Taito Unitedin ja Karell Designin yhteistyössä kehittämä innovatiivinen sisustusratkaisu, jossa pintamateriaaleihin on yhdistetty kosketusteknologiaa. Kosketus saa pinnat puhumaan, soittamaan musiikkia, säätämään valoja, lähettämään viestejä tai ohjaamaan mitä vain palveluja haluat niihin kytkeä. Hapticin tuotteissa yhdistyvät laadukkaat pintamateriaalit ja monikäyttöinen teknologia, jonka käyttömahdollisuuksissa vain mielikuvitus on rajana.

Taito Unitedin ja Karell Designin yhteistyö sai alkunsa Taito Unitedin otettua yhteyttä muutamiin suomalaisiin suunnittelijoihin. IT -alan yrityksellä oli halu kehittää uusia sovelluksia ja he haastattelivat millaisia toiveita muotoilijoilla ja tilojen suunnittelijoilla on IT-teknologian suuntaan. Karell Designin suunnittelijan, Jaana Karellin, kanssa tavatessa idea kosketusteknologian yhdistämisestä Jaanan suunnittelemiin puisiin pintamateriaaleihin syntyi jo ensimmäisessä tapaamisessa. Kummastakin osapuolesta tuntui kiinnostavalta yhdistää perinteinen puumateriaali ja moderni teknologia.

Haptic tuo rakennusten ja tilojen suunnittelijoiden käyttöön täysin uudenlaisia toimintoja ja käyttömahdollisuuksia. Haptic –tuotteiden avulla voidaan toteuttaa käyttäjäystävällisiä teknologiapalveluita, jotka ovat ulkonäöltään miellyttäviä ja helposti lähestyttäviä. Haptic -tuotteet valmistetaan aina räätälöitynä ja tilauksesta. Innovaation ensimmäinen malli, Puulajit puhuvat -teos, valmistettiin Puuinfolle esittelemään 12 kotimaista puulajia ennen näkemättömällä tavalla. Teos on esillä ja vieraiden testailtavana Puupäivässä 26.11.

Katso miten puut puhuvat: www.haptic.fi

Kuvassa suunnittelija Jaana Karell ja Taito Unitedin toimitusjohtaja Tuomas Kaipainen.