Skip to main content

You are here

Puupäivä 2.11.2018 Messukeskus SIIPI, Helsinki

Vuoden 2018 Puupäivää vietetään poikkeuksellisesti perjantaina ja heti marraskuun alussa eli 2.11.2018. 

Tapahtumapaikkana Helsingissä on Messukeskus SIIPI (entinen Kokoustamo).

Toivotamme Puupäivävieraat ja yhteistyökumppanit tervetulleiksi alan kärkitapahtumaan tänäkin vuonna! Puupäivän 2018 ohjelmaa luonnostellaan kesän 2018 aikana ja se julkaistaan tapahtumasivustolla puupaiva.com syksyllä.

Puupäivä keräsi yli 1100 osallistujaa - Puuinfo kiittää!

Valtakunnallinen Puupäivä oli osa virallista Suomi 100 -ohjelmatarjontaa ja se keräsi kaikkiaan 1135 osallistujaa Wanhaan Satamaan. Puuinfo kiittää kaikkia osallistujia, esiintyjiä, puheenjohtajia ja yhteistyökumppaneita, jotka jälleen teitte päivästä mahdollisen - yhdessä tillsammans!

Puuinfo haluaa kiittää myös Wanhan Sataman henkilökuntaa, joka jo kahdeksatta, ja tällä kertaa viimeistä kertaa rakensi kanssamme onnistuneen tapahtuman historialliseen vanhaan tullimakasiiniin.

Hirsirakentamisen suunnittelukilpailun voitto kahdelle työlle

Hirsirakenteinen kaupunkiasunto –ideakilpailun voitto jaettiin kahden suunnitelman kesken. Kilpailun tulokset julkistettiin ja palkinnot jaettiin Puupäivän yhteydessä torstaina 30.11.2017. Palkintojen yhteissumma oli 5 000 euroa. Kilpailun järjestivät Hirsitaloteollisuus ry ja Oulun yliopiston Moderni Hirsikaupunki –hanke.

Puun käyttö rakentamisessa kasvanut – markkinaosuuskin kääntymässä

Rakentamisen kasvu viime ja kuluvana vuonna on kääntänyt puun ja puutuotteiden käytön kasvuun. Yhteiskunnassa tapahtuvat muutosilmiöt, tärkeimpinä kaupungistuminen ja väestön ikääntyminen kasvattavat kuitenkin tyypillisesti betonista rakennettavien rakennusten kysyntää; kerrostalo-, toimisto-, liike- ja sairaalarakennuksia. Puun käytön kasvusta huolimatta puun markkinaosuus on pienentynyt sekä runko- että julkisivumateriaalina.

Vuoden 2017 puutavarakauppias Pintopuun Seppo Pihlava korostaa laatua ja asiakasta

Seppo Pihlavan valinnan perustelut vuoden puutavarakauppiaaksi valintaraati kiteyttää kolmeen sanaan; asiakas, luottamus ja laatu. Valmistuttuaan Kotkan puutalousopistosta vuonna 1982, Pihlavalla on takanaan pitkä 35 vuoden puualan ammattilaisen ura saman työnantajan Pintopuun palveluksessa ensin höyläämönhoitajana, sitten myyntipäällikkönä ja tuotantopäällikkönä.

Onko puurakentamisen paloturvallisuus kallista?

Puurakenteiden palomitoitus tehdään pääosin laskemalla Eurokoodi 5:n mukaisesti. Laskelma ei kuitenkaan ole ainut keino mitoitukseen, sillä vaatimukset täyttävä ratkaisu voidaan myös testata realistisessa ympäristössä – polttamalla. Poikkeuksiakin on sillä palomääräysten mukainen suojaverhous rakenteelle voidaan saada pelkästään kokeellisesti testaamalla. Kun laskettua rakennetta verrataan testattuun, voidaan huomata, että tuloksissa on eroja - palotestaamisen kautta puurakentamisen kustannuksia voitaisiin pienentää merkittävästi.

Puupäivään ilmoittautunut jo lähes 1100 osallistujaa!

Wanha Satama täyttyy jälleen ääriään myöten Puupäivän viettäjistä. Ilmoittautuneita on jo lähes 1100. Nopeat ehtivät vielä mukaan, ilmoittautua voi vielä parin päivän ajan. Vuoden 2017 Puupäivässä on historian havinaa, Suomi täyttää 100 vuotta, sahateollisuuden ja puutavarakaupan markkinointiyhteistyö 30 vuotta ja kokoonnumme viimeistä kertaa yhteen Wanhaan Satamaan. Ensi vuonna Puupäivää vietetään poikkeuksellisesti perjantaina, 2.11.2018 ja silloin kokoustetaan Messukeskuksen Kokoustamossa ja Talvipuutarhassa.