You are here

Vuoden 2019 puutavarakauppias on ET-Listan Pasi Rautio

Vuoden 2019 Puutavarakauppiaaksi on valittu Pasi Rautio, jolla on takanaan yli neljän vuosikymmenen työura saman työnantajan palveluksessa.

Pasi Raution ura käynnistyi kahden kuukauden kesäpestilllä neljän henkilön yrityksessä ja on edennyt siitä saman yrityksen osto- ja myyntijohtajaksi. Nyt ylivieskalainen ET-Listat Oy työllistää 110 ihmistä ja liikevaihto on 21 meur vuodessa. Yhtiön päätuotteet ovat listat ja paneelit sekä rakentamisen ja sisustuksen puu- ja MDF-tuotteet.

Pasi Rautio on luotsannut kotimaista johtavaa puunjalostustehdasta sinnikkäästi ja hyvin tuloksin. ET-Listat Oy on investoinut vahvasti ja on useimman jälleenmyyjän luotettava, laadukas ja monipuolisen valikoiman toimittaja, toteaa valinnan tehnyt Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys ry:n hallitus. Valinta julkistettiin Puupäivässä Helsingissä 28.11.

Vuoden 2019 puutavarakauppias Pasi Rautio korostaa luottamusta ja yhteistyötä

Osto- ja myyntijohtaja Pasi Rautioon sopii vanha sanonta ”työ tekijäänsä opettaa”, mutta tällä kertaa myös kiittää. - Minulle tämän arvostetun palkinnon saajana on tärkeää, että se annetaan ensimmäistä kertaa puuta käyttävän teollisuuden puolelle.

- Olen ollut keskeisesti mukana yrityksen tuotannon kasvussa, uusien koneiden hankinnassa ja tuotantolinjojen rakentamisessa. Olemme rakentaneet sormijatkoslinjan, höyläämölinjoja ja maalaamoja sekä puulle että MDF:lle.

Rautio korostaa puutavarakaupassa asiakassuhteen luottamusta. - Minulle tärkeintä osto- ja myyntityössä on pitää se, mitä sovitaan ja luvataan. Oli se sitten suullinen tai kirjallinen sopimus. Minut tunnetaan kai luotettavana kaverina tällä alalla, jolla olen saanut toimia näinkin pitkään.

- Menestyksekkääseen kaupankäyntiin tarvitaan hyviä yhteistyökumppaneita niin sahatoimituksiin kuin jälleenmyyntiin. Joukossa on asiakkaita, jotka ovat olleet mukana alusta asti. Tämä on tiimityötä, jossa onnistuminen perustuu omistajien tukeen ja luottamukseen sekä hyvään tuotanto- ja toimihenkilötiimiin.

Lue lisää Pasi Raution ajatuksia Artikkelipalvelun haastattelusta.

Lisätietoja:

Vuoden Puutavarakauppias, Pasi Rautio, puh. 050 038 4824, pasi.rautio@etlistat.fi

SPY ry:n asiamies Kirsi Pellinen, puh.  040 737 9247, kirsi.pellinen@puuinfo.fi


Taustaa:

Vuoden Puutavarakauppias valittiin tänä vuonna 24. kerran. Palkinnon myöntää Suomen Puutavara- ja Rakennustarvikekauppiasyhdistys SPY ry. Palkinnolla halutaan tehdä tunnetuksi suomalaisen puutavarakaupan asiantuntemusta ja palvelua. Samalla se on henkilökohtainen tunnustus ja palkinto ansiokkaasta kauppiastyöstä puutavarakaupan piirissä. Palkinto on perinteinen osa valtakunnallisen Puumarkkinapäivän ohjelmaa, joka on koonnut puuteollisuuden ja kaupan väen yhteiseen tapahtumaan joka syksy jo 45 kertaa.

Aiemmat palkitut puutavarakauppiaat ovat:

Aulis Viitanen, Mestarin Puu ja Rauta (1996), Seppo Lillstrang, Puukeskus Oy (1997), Arto Yletyinen, Puumerkki Oy (1998), Hannu Kallonen, Lauta Oy (1999), Kalle Lindström, Oy Sahakonttori Ab (2000), Ahti Kakko, Puumerkki Oy (2001), Matti Paukku, Puukeskus Oy (2002), Ari Koskinen, Starkki Oy Ab (2003), Harri Haapala, Puukeskus Oy (2004), Matti Leppinen, OP-Puu Oy (2005), Jorma Ojala, Puumerkki Oy (2006), Eero Kainulainen, Starkki Oy Ab (2007), Tapio Outinen, Puutoimi Tapio Outinen Oy (2008), Juhani Kiiski, Puumerkki Oy (2009), Juha Leppäkoski, Sarokas Oy (2010), Aarno Laakso, Puukeskus Oy (2011), Esko Jokela, Hyvinkään Puutavara Oy (2012), Timo Kokkonen, Puumerkki Oy (2013), Kaj Holmén, Simolin Oy Ab (2014) ja Juha Mönkkönen, DT Finland OY/STARK (2015), Risto Heiskanen, Hattulan Puu Oy (2016), Seppo Pihlava, Pintopuu Oy (2017), Seppo Kouvonen Stark Suomi Oy (2018).